Få mere lys i hjemmet med fastkarm vinduer

17 oktober 2021 Lotte Hindsberg

advertorial

Skal du have nye vinduer kan du med fordel starte med at få en glarmester eller tømrer på besøg for at få inspiration, for med mindre at du har et bevaringsværdigt hus, hvor du ikke må ændre noget kan det sommetider være en fordel at få en anden type vinduer end de oprindelige.

Det kan være at du gerne vil have noget mere lys og her kan fastkarmsvinduer være at overveje. Fastkarmsvinder er typisk større vinduer, som ikke kan åbnes. Alt afhængigt af hvilke type bolig du har, kan man relativt nemt ændre ens form for vinduer. 

En glarmester eller en tømrer er ikke kun uddannet i at kunne lave det praktiske arbejde, men også i at give råd og vejledning til, hvordan man med fordel kan ændre boligs udtryk ved at skifte vinduerne ud. 

Vedligehold dine nye vinduer

Hvis dine vinduer skal holde længst muligt er det vigtigt at du vedligeholder dem. Både direkte og indirekte vedligeholdelse. Direkte er at du tjekker dine vinduer med jævne mellemrum og udskifter fuger, hvis den er begyndt at blive løs.

Undersøg om hasperne mangler lidt olie, så de stadig holder tæt og ikke bliver skæve. Indirekte vedligeholdelse gælder hele boligen. Her skal du huske at få luftet ud flere gange om dagen. Der skal være gennemtræk i en 5-10 minutter. F.eks. efter morgenbadet og om aftenen efter aftensmaden. 

I dag bliver vores boliger mere og mere fugtige og der er grobund for svamp, fordi de bliver bedre og mere isoleret og fugten kan ikke selv komme ud og blive udskiftet med frisk luft. Husk at holde dørene åbne til soveværelset så nattens fugt kan komme ud.

Det betyder for dine vinduer og resten af dine bolig, at du selv skal være opmærksom på at få fjernet fugten for ellers vil dine vinduer begynde at rådne stille og roligt. 

Flere Nyheder