Mærk altid efter i dit selv, om du udfører personligt lederskab

31 august 2021 Anders Lundtang Hansen

Der er mange måder at være leder på, og man kan have ønsket sig den rolle længe, eller man kan være blevet tvunget ind i den, som man ikke kan slippe ud af, og man bliver nødt til at påtage sig den, hvis man skal have det omkringliggende og ens drøm til at fungere.

Derfor bliver man nødt til at finde ud af, hvad man er for en leder, og for nogle kommer det af sig selv, hvorfor man også taler om at være den fødte leder, mens andre tror, at de er den bedste leder, mens de ansatte med videre faktisk ikke bryder sig om vedkommendes måde at lede på.

Det sidste er meget uheldigt, men det drejer sig altid om, hvorvidt man kan se sig selv udføre den slags lederskab, som der er brug for, hvorfor man er nødt til at se på, hvor man er leder, hvilke værtøjer der fungerer det givne sted, og hvordan man kan sammenkoble det med personligt lederskab.

Vær dig egen leder først og fremmest i personligt lederskab

For du kan jo lære dig en del om, hvordan man er den optimale leder, og man kan måske se, at når man bruger de metoder, så virker de faktisk.
Så er man nødt til at integrere de egenskaber i sig selv, hvis de ikke falder en naturligt, men er effektivt.

Omvendt kan man måske finde nogle retningslinjer at være leder ud fra, men som der bare slet ikke fungerer, men som man bedre kan spejle sig i.

Det handler om at finde den rette balancegang, for man skal kunne se sig selv i øjnene hver dag, når man møder ind som leder, så man kan mærke sig selv i lederskabet og -rollen, hvor man ikke går på kompromis med den, man er, men man skal også kunne få tingene til at virke det givne sted.

Flere Nyheder