Modtag gratis behandling af afhængighed

10 juni 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Har du en usund afhængighed – og det kan være af alt fra stoffer til alkohol eller spil – er der hjælp at hente til at komme i behandling. Det skyldes at man i Danmark anser afhængighed som en sygdom på lige fod med alle andre former for sygdomme. 

Du kan få behandling af afhængighed på et af landets behandling- eller misbrugscentre. I princippet kan de behandle alle former for afhængighed, men ofte er de eksperter i en eller flere former for misbrug. Det anbefales at du søger hjælp der, hvor de ved mest om din form for afhængighed.

Misbrugscenter

Indlæggelse eller døgnbehandling

Alt efter hvor voldsomt dit misbrug og afhængighed er, vil du enten blive indlagt til afgiftning eller modtage døgnbehandling. Den sidste løsning er mindre indgribende, da det gør det muligt at forsætte på arbejde eller uddannelse. 

Er dit misbrug derimod voldsomt, kan det være nødvendigt med en indlæggelse, for at få afgiftet dig under ordnede forhold. Det er ikke sundt for kroppen, der har været vant til store mængder alkohol eller stoffer at starte fra den ene dag til den anden. Så det skal gradvis. 

Uanset så vil det vurderer på en individuel vurdering.

Ved siden af den reelle afgiftning kigges der også de årsager der kan være grund til misbruget. For bliver der ikke taget hånd om de problemer, er der stor sandsynlighed for at du får et tilbagefald. 

Senere når behandlingen er slut og dagligdagen sætter ind, er det stadig muligt at være tilknyttet behandlingsstedet. Det er med til at mindske mulighederne for tilbagefald af kedsomhed eller ensomhed. Ofte er det nødvendigt at sige farvel til gamle venner. Især hvis de også har et misbrug og den tid der ellers er brugt på misbruget skal udfyldes med noget andet og sundere og det kan være mange timer der skal udfyldes.